معرفی انواع کمپرسور کولر گازی

کمپرسورها جز اصلي يک سيستم تهويه مطبوع و کولر گازي به شمار مي‌آيند. اين وسيله در اصل گاز را از اواپراتور مکش و به سمت کندانسور هدايت مي‌کند. هرکدام از کمپرسورها مزيت‌ها و شرايط کاربرد خود را دارد. متداول‌ترين کمپرسورهايي که براي تجهيزات تهويه و کولرهاي گازي مورد استفاده قرار مي‌گيرند عبارت است از:

کمپرسور پيستوني (Reciprocating)

از يک پيستون که داخل سيلندر است براي فشرده کردن مبرد استفاده مي‌کند. ظرفيت اين کمپرسورها معمولا بين 18000 تا 36000 بي تي يو (BTU) است و عيب اصلي آن‌ها توليد صداي زياد است. به کمپرسورهاي پيستوني، کمپرسورهاي رفت و برگشتي نيز مي‌گويند.

کمپرسور روتاري (Rotary)

کمپرسورهاي روتاري داراي مکانيزم جابجايي مثبت و از نوع چرخشي هستند. معمولا در جاهايي که حجم فشار و هوا بالا است از کمپرسورهاي روتاري به جاي پيستوني استفاده مي‌گردد. کمپرسورهاي روتاري را با ظرفيت‌هاي 7000 تا 36000 بي تي يو (BTU) توليد مي‌کنند. کمپرسورهاي روتاري صداي کم‌تري توليد مي‌کنند و مصرف بهينه‌تري دارند.

کمپرسور اسکرال (Scroll)

به اين نوع کمپرسورهاي مارپيچي نيز گفته مي‌شود. حرکت مخالف دو مارپيچ داخلي سبب فشرده شدن گاز مي‌شود. بدين صورت که يکي از مارپيچ‌ها ثابت و ديگري متحرک مي‌باشد و حرکت حلزون متحرک سبب فشرده شدن گاز مي‌شود.

عملکرد کمپرسول اسکرال در سه مرحله به صورت زير است:

1- هوا از طريق ورودي مکيده مي‌شود.

2- با ساختار مارپيچي مانند جريان هوا بيش‌تر مي‌شود.

3- هواي فشرده به محفظه موتور منتقل مي‌شود.

ظرفيت اين کمپرسورها از 24000 الي 96000 بي تي يو (BTU) مي‌باشد.

صداي کم و قدرت بسيار بالا و مصرف پايين مهمترين ويژگي کمپرسورهاي اسکرال مي‌باشد. از اين کمپرسورها براي ظرفيت‌هاي بسيار بسيار بالا استفاده مي‌شود.

نمایندگی کولر گازی و داکت اسپلیت هایسنس