آموزش نشت یابی گاز کولر گازی و اسپلیت

یکی از مشکلات اساسی کولرهای گازی کم شدن میزان برودت و یا خنک کنندگی آنها به مرور زمان می‌باشد.عمدتا دلیل گرم شدن باد کولر گازی کم شدن گاز کولر می‌باشد.

معمولا پس از یک دوره 3 یا 4 ساله کمی میزان این گاز کم می‌شود و این موضوع کاملا طبیعی است اما اگر در زمان‌های کمتری این گاز تخلیه شود و یا زود به زود گار خالی کند این نشان می‌دهد که گاز در کولر گازی شما دچار نشتی شده و باید این عیب هرچه زودتر برطرف شود. از عمده علائم کم شدن و یا نشتی گاز کولر گازی می‌توان به علائمی همچون گرم شدن باد کولر، برفک زدن پنل کولر، برفک زدن لوله‌های کولر و ... اشاره کرد.

تست نشتی کولر گازی

برای تست نشتی کولر گازی باید هم کندانسور و هم لوله‌های مسی کولر گازی تست شود. معمولا محل نشتی به راحتی خود را نشان می‌دهد و با تغییر رنگ و یا حالت مشخص شده است. اما با این حال این موضوع همیشگی نیست و باید حتما تمامی لوله‌ها و کندانسور به خوبی تست شود تا از نبود نشتی مطمئن شویم.

برای این موضوع در ادامه سعی بر آن شده تا بصورت قدم به قدم موضوع نشت یابی کولرگازی شرح داده شود.

همانگونه که می‌دانید کندانسور مجموعه‌ای پیچیده از لوله‌های مسی و البته صفحات خارجی آلومینیومی که در آن قرار دارد. کندانسور کار تولید هوای خنک را انجام می‌دهد. هرچند لوله‌های درون کندانسور عمدتا مسی و گاها فولادی هستند و تحمل فشار زیاد را دارند اما گاها بر اثر ضربه، کیفیت نا مناسب لوله‌ها، شرایط بد سرویس و نگهداری کولر گازی و یا بر اثر کار زیاد و فرسودگی دچار نشتی می‌شوند که این موضوع باعث می‌شود گاز کولر خالی کند و باد کولر گرم شود.

بهترین راه برای پیدا کردن نشتی

بهترین راه برای پیدا کردن نشتی همیشه استفاده از کف صابون و یا محلول‌های شستشو است که برای اینکه به خوبی خود را نشان دهد باید لوله‌ها از گاز ازت پر شده باشند و تحت فشار قرار بگیرند زیرا گاهی سوراخ آنقدر ریز است که به راحتی و حتی با محلول آب و صابون هم خود را نشان نمی‌دهد. یک سرویسکار کولر گازی برای نشت یابی کولر گازی باید مجهز به تجهیزاتی باشد که بتواند تمامی مراحل نشت یابی را به خوبی انجام دهد.

برای انجام فرآیند نشت یابی

به یک کپسول گاز ازت، رگولاتور‌های مناسب، مانیفولد، دستگاه جوش نقره و یا برنج، سیم جوش، لوله مسی به اندازه کافی و سایر تجهیزات و ابزارهای کار مانند انبر دست، پیچ گوشتی و ... دارد.

ابتدا باید دو تکه از لوله‌های مسی که به همراه دارید را برش داده و یکی را به لوله ورودی و یکی را به لوله خروجی اواپراتور به خوبی جوش دهید. برای این کار از جوش نقره باید استفاده کنید. مانیفولد دو شیلنگ دارد که باید شیلنگ میانی را به رگولاتور ازت و شیلنگ دوم را به اواپراتور اتصال دهید و محکم کنید. به یاد داشته باشید که شیرهای مانیفولد باید بسته باشد. سپس شیر خروجی رگولاتور را محکم ببندید و شیر کپسول ازت را باید باز کنید و گاز را بر روی فشار 100 psig ست کنید.

سپس شیرهای مانیفولد را باز کنید و اجازه دهید ازت وارد کندانسور شود. با استفاده از وسیله‌ای مانند قلم مو و یا اسفنج محلول کف و صابون را به صورت غلیظ بر روی تمامی بدنه کندانسور و همچنین لوله‌ها آغشته کند به خوبی دقت کنید تا هر کجا تولید حباب انجام شد با انگشت مشخص کنید و بعد از خشک کردن لوله‌ها با یک ماژیک علامت گذاری کنید اگر حباب تشکیل نشده یعنی کندانسور و لوله‌ها مشکلی ندارند اما اگر میزان سوراخ‌ها زیاد بود بهتر است لوله‌ها کاملا تعویض و یا یک کندانسور جدید خریداری نمایید.

تعیین مکان نشتی

بعد از تعیین مکان نشتی باید با استفاده از جوش برنج محل نشتی در لوله‌های فولادی و با استفاده از جوش نقره محل نشتی در لوله‌های مسی را جوشکاری کنید. میزان حرارت جوش را زیاد نباید بگیرید زیرا باعث بزرگتر شدن سوراخ خواهد شد. بعد از جوشکاری دوباره با همان میزان فشار 100 psig سوراخ را چک کنید تا نشتی از بین رفته باشد اما اگر مشخص نبود این بار میزان فشار را بر روی 200 psig قرار دهید تا اطمینان یابید فرآیند جوشکاری به خوبی انجام شده است.

کار نشت یابی و جوشکاری کندانسور و یا لوله‌های آن به اتمام خواهد رسید.

در نظر داشته باشید

که گاهی ممکن است لوله‌های بین پنل داخلی و پنل خارجی نشتی داشته باشند که در این صورت پس از اطمینان از نبود نشتی در کندانسور می‌توانید با مسدود کردن مسیر لوله‌ها چنانچه لوله‌ها در زیر کار تعبیه شده‌اند آنها را تست کنید و یا با استفاده از لوله‌های جدید اطمینان یابید که نشتی از لوله‌های مسیر است.

در انتها فراموش نکنید که باید دوباره گاز کولر گازی را شارژ کنید. همیشه کار نشت یابی و جوشکاری را به سرویسکار مجرب کولر گازی واگذار کنید تا بر اساس تخصص خود در شرایط مختلف بتواند تمامی مدار کولر گازی شما را عیب‌یابی و تعمیر کند. در انتها باز هم تاکید می‌کنیم که در سال حداقل یک تا دو بار باید اقدام به سرویس دوره‌ای کولر گازی شود تا در صورت بروز هرگونه مشکل قبل از ایجاد خرابی بتوانید از آن پیشگیری کنید.

برای عیب‌یابی و تعمیر کولر گازی و یا هرگونه خدمات تاسیساتی و مشاوره رایگان در این خصوص می‌توانید با کارشناسان ما در تماس باشید

نمایندگی تعمیرات کولر گازی و اسپلیت هایسنس